Eines 2.0

Aquest espai es tracta d’un lloc per compartir amb vosaltres maneres diferents per cercar feina que no són les convencionals, com pot ser els famós curriculum, la carta de presentació, les institucions oficials i el portals tant coneguts per cadascú de nosaltres.

No fa falta recordar quina és l’actual situació del mercat de treball, la majoria de vosaltres, tard o d’hora, haureu d’incorporar-vos al món de treball, un mercat molt competitu, per la qual cosa hem de cercar un punt de vista diferent al convencional. Des del punt de vista del màrquèting, què faríeu per promocionar un producte o aconseguir que un projecte empresarial sigui viable?. La clau és : DIFERENCIAR-SE

Doncs, si esteu d’acord amb aquest plantejament, benvinguts/es a aquest lloc de trobada dels no conformistes……………

1.- EL NOSTRE ANÀLISI DAFO:

Una bona forma de començar a buscar treball és realitzar una anàlisi DAFO, però en què consisteix?, com es fa?, com em pot ajudar?. Aquesta presentació pretén ajudar-te a resoldre els teus dubtes i ensenyar-te a fer un.

2.- CURRÍCULUM INTEL·LENT

Us presento aquesta eina anomenada, CuVitt, que va més enllà el típic curriculum convencional. El currículum clàssic està ben però falla en alguna cosa molt important, perquè solament reflecteix unes facetes del candidat: el seu recorregut professional, els seus coneixements, la seva formació i fins a algunes de les seves aficions. Són dades necessàries per triar a una persona per a un lloc, però són insuficients. Falten elements molt importants com els objectius personals i professionals d’una persona o la seva personalitat, ja que aquesta última no es resumeix a una llista d’aficions.

A través d’aquest enllaç podeu arribar a aquest eina gratuïta pels candidats: www.cuvitt.com

3.- RELACIÓ DE RECURSOS PER FER CV ONLINE EN PDF I MÉS….

És obvi que l’èxit d’un currículum no depèn d’un bon disseny, o almenys no tant com el contingut que tracta de destacar, però si tal últim punt està més que satisfet una excel·lent forma de guanyar punts extra és dedicar-li uns minuts a optimitzar el seu embolcall.

Ja sigui escrivint-los des de zero a través d’un formulari o partint de les dades emmagatzemades en Linkedin, existeixen desenes d’eines online creades per facilitar la tasca de crear currículums cridaners en pocs passos, de forma gratuïta, amb plantilles predeterminades i amb la possibilitat d’exportar-los en PDF (llests per imprimir). Aquests són alguns dels quals recomanen en Hongkiat: http://wwwhatsnew.com/2013/05/06/aplicaciones-gratuitas-para-crear-curriculum-online-pdf/

4.- El NOU PERFIL VISUAL DE LINKEDLIN.

LinkedIn continua presentant millorances a la seva plataforma per posicionar-se com una de les alternatives més professionals a una xarxa social laboral. En aquesta enllaç, ens  introdueix en el nou perfil visual anomenat “Professional Portafolio”, on se’ns demana que no ho diguem, sinó que ho mostrem.

http://bitelia.com/2013/05/aprovechar-el-nuevo-perfil-de-linkedin

5.- RESUM DE LES EINES 2.0 PER A CERCAR FEINA.

6.- COM CONVERTIR-SE EN UN PROFESSIONAL 2.0 PER CERCAR FEINA

Us deixo un presentació d’en Alfonso ALcantara (Yoriento) molt interessant , sobre com crear la nostre marca personal a la xarxa

http://es.slideshare.net/Yoriento/2013-0427-bilbao-innobi13-el-correo-para-pdf

7.- 10 PASSOS PER ELABORAR UN BON VÍDEO-CURRICULUM.

Uns quants consell per elaborar, amb materials molt modestos. un bon vídeo currículum, cal tenir les idees clares, un bon guió i una mica de paciència. També fan referència a plataformes per poder penjar aquest tipus de curriculum per cercar feina.

http://socialmediablog.es/crear-videocurriculum-impacto/

8.- FER UN CURRICULUM AMB PREZI. 

Utilitzar aquesta novedosa eines de presentació per elaborar un currículum visual atractiu pot ajudar-nos a diferenciar-vos, us faig arribar un exemple que he trobat a la xarxa. Cal clicar la imatge

currprezi

9.- GUIA D’APLICACIONS PER A MÒBIL PER CERCAR FEINA.

Aquí teniu un article interessant sobre totes les aplicacions (app’s) per a mòbil. La cadena de telecomunicacions independent The Phone House ha realitza
en descarregar-se en el teu mòbil per buscar i trobar treball.t un rànquiing amb les millors app’s que pod

http://noticias.lainformacion.com/mano-de-obra/empleo/guia-de-las-aplicaciones-de-movil-que-pueden-ayudarte-a-encontrar-empleo_7hNPviw8sZxBFGqBmDk0I3/

10.- TWITTER: “UN CURRÍCULUM EN 140 CARÀCTERS”.

La cerca de noves solucions –originals, eficaces i allunyades de les fórmules tradicionals– és ja una constant entre els qui exploren diàriament un lloc sense trobar-ho. Entre els nous models hi ha qui parla del ‘currículum en 140 caràcters’ per destacar les virtuts del microblogging en el rastreig laboral. És una alternativa més? O potser la definitiva?

http://www.expansion.com/2013/04/19/emprendedores-empleo/mercado-laboral/1366393619.html

11.- UNA INFOGRAFIA POTSER UN EINA DE CERCA.

Per crear-se una bona marca personal a la xarxa, una bona estratègia és crear continguts, per saber què penses, com ets; però a través de les inforgrafies ho poden fer de manera més visual i original. Es tracta, de ser creatiu i dissenyar a través d’unes aplicacions molt senzilles i fàcil d’utilitzar. Us animeu?

http://www.masquenegocio.com/2013/02/15/9-sitios-web-crear-infografias-gratuita/

12.- LLISTA BÀSICA DE LLIBRES PER CERCAR FEINA.

Aquí teniu uns llibres que us poden ajudar a cercar idees pre cercar feina:

http://listas.eleconomista.es/economia/1986-diez-libros-bsicos-para-la-bsqueda-de-empleo

12.- INFOGRAFIA SOBRE EINES 2.0

13.- VIZIFLY, UN CURRICULUM INFOGRÀFIC.

Es tracta d’editar la teva web personal fruït de la informació que hi ha a la xarxes socials sobre vosaltres. És un currículum molt visual i molt adient per fer circular per la xarxa

La seva edició és molt senzilla i els resultats són expectaculars!!! i a més gratuïta.

Aquí teniu l’enllaç: https://www.vizify.com/

14.- FEM EL NOSTRE BLOC?

Un bloc (o blog, en anglès) et permet donar un aire més personal al CV, sobretot  si la teva àrea professional requereix demostrar la teva capacitat artística, informàtica o d’innovació.
La característica més important d’aquesta eina és la seva senzillesa a l’hora de crear-la, dissenyar-la i personalitzar-la,  ja que les plataformes ofereixen un bon nombre de plantilles.
El sistema és gratuït. Tal sols cal seguir tres passos que la mateixa eina t’indicarà.

Un dels avantatges de publicar el CV en un  bloc és que podràs difondre la teva història personal, acadèmica i professional de  forma completa i atractiva, com també sumar enllaços a les pàgines de les empreses en les quals has treballat, fotos i, fins i tot, vídeos o arxius d’àudio.

Les plataformes més usades són Blogger (www.blogger.com) i també WordPress (http://es.wordpress.com).

Algun exemple interessant:

http://lafeinadebuscarfeina.wordpress.com/

15.- MODEL CANVAS

És  important és el teu model de negoci? Qualsevol diria que és bàsic, no obstant això, l’experiència ha deixat veure que la gran majoria de les marques que moren, és perquè no tenien clar aquest concepte. Avui dia, fins i tot, hi ha empreses o emprenedors que no tenen visualitzades les seves qualitats, les seves fortaleses, els seus objectius ni els seus processos, doncs són marques que no tenen un model de negoci clar.

El model de negocis Canvas és una eina de Business Model Generation, que ens pot ajudar a definir en nostre “model de negoci personal” Això ens permetrà definir:

  • Els recursos clau de la persona
  • Els seus interessos
  • competències i habilitats
  • actius que té o controla
  • Costos quantificables o no ( pe. estrès)
  • Beneficis indirectes ( satisfacció)

Aquí teniu un presentació que parla sobre l’aplicació d’aquesta eina en el procés d’autoconeixment i plantejament de la carrera professional.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: