Xerrada: Xavier Sala i Martí

18 03 2012

El passat dijous 15 de març, en el Centre Cívic de Bellaterra, localitat natal d’aquest prestigiós i polèmic economista català, en Xavier Sala i Martí, es va dur a terme un xerrada col·loqui.

Va ser un èxit, no s’hi cabia de la gent que va anar. Va estar molt interessant, es va parlar d’economia, de la crisi, de com ens veu el món, de la independència i sobretot, d’Educació. Francament, pensava que ens parlaria més d’economia i al final,  com a mínim, 2/3 de la xerrada va estar adreçada aquest tema, us faig cinc-cèntims:

– El llibres estan obsolets en el moment que s’imprimeixen, cal fomentar la cerca d’informació i ús de les noves tecnologies.

-No potser, que el sistema agrupi al nens/es per edat. Es perd talent, els alumnes nascuts de gener a juny, tenen més oportunitats i arriben a tenir més èxit professional. S’han fet estudis que ho corroboren.

– La veritat absoluta no la tenen el mestres/professors, es trasmet veritat, s’avalua la veritat i al cap de 15 dies ( desprès de l’exàmen), s’oblida.

-Cal fomentar l’esperit crític dels nostres alumnes. Estem formant a nois i a noies en oficis que encara no sabem quins seran, s’ha d’educar d’altra manera.

-S’ha de fomentar la creativitat. La innovació no es produeix de la investigació, sinó del talent de les persones. Innovar es pensar en solucions a problemes que té la societat. Les empreses més important del món són fruït de donar solucions no dels departament de I+D+I i ell fa afegir ( O+T+A). Són exemples: Facebook, Google, El Circ du Solei, Starbucks….

– La crisi actual es conseqüència de què 4.000 milions de homes dels països emergent, estant competint amb nosaltres amb altres “armes”, per tant hem de fer millor les coses.

– Un nen xinès estudia 80 hores a la setmana, quan aquí estem discutint la” sisena hora”. Per adquirir certa expertesa cal dedicar 10.000 hores de formació. Hem de canviar el sistema educatiu per estar preparats davant aquesta nova situació.

– Per acabar, una anècdota, un senyor li va preguntar quin és el nou model econòmic, aquest li va retreure que no li estava contestant la pregunta, i en Sala i Martí, li va dir que el nou model econòmic és l’Educació, en la base es troba la solució….. i jo afegiria, les noves generacions us toca fer un món millor i afrontar el futur amb altres formes de fer.

Bellaterrra, 15/03/2012.

Josep Farreny

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: